FødevareWatch

Analytikere: Chr Hansens tyske opkøb bekymrer

 Analytikere fra britiske storbank Barclays og norske DNB er bekymrede over prognose for det tyske Chr.Hansen-opkøb Jennewein.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen kom torsdag i vælten efter sit regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21. Både top- og bundlinje landede under analytikernes forventninger, mens den organiske vækst til gengæld overraskede positivt.

Det var dog et afsnit om selskabets tyske opkøb Jennewein, der skabte størst bekymring blandt analytikere hos den britiske storbank Barclays og hos norske DNB.

"Omfanget og tempoet ved den sænkede prognose for Jennewein, der blev købt sidste år, skaber bekymringer for de langsigtede profitprognoser for aktivet, skriver Barclays analytiker Alex Sloane, der har sænket bankens kursmål til 470 kr. fra 484 kr.," ifølge Bloomberg News.

Hos DNB noterer analytiker Rune Dahl, at den underliggende forretning var bedre end ventet, men at nedjusteringen i prognosen for Jenneweins bidrag til omsætning og indtjening i 2021 efter tre måneders ejerskab "stiller ledelsens M&A-strategi i et dårligt lys".

Han ser det dog som et midlertidigt problem, der primært ventes at ramme 2021-regnskabsåret, mens "det langsigtede potentiale er uændret", skriver han ifølge Bloomberg.

DNB har valgt at løfte sin anbefaling til "hold" fra "sælg" med et fortsat kursmål på 600 kr.

Chr. Hansen faldt torsdag 4,9 pct. efter regnskabet. Fredag fortsætter nedturen, da aktien ved middagstid er nede med 2,9 pct. til 559 kr.

Chr Hansen ramt af manglende yoghurtsalg i Kina Sydbank: Chr Hansen-væksten overrasker Chr Hansen vokser 10 procent i første kvartal

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli Foods i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier