FødevareWatch

ISS-topchef: Det giver ikke mening at tale om langsigtede mål nu

Stærkere fokus på nøglekunderne og en ny landemodel, der i højere grad strømliner driften mellem landene og hovedkontoret i hovedkontoret, udgør vigtige brikker i den nye ISS-strategi, fortæller topchef.

Jacob Aarup-Andersen har siden september været topchef i servie-koncernen ISS. | Foto: PR / Danske Bank

Jacob Aarup-Andersen har onsdag morgen præsenteret sin første overordnede strategi som ny topchef i servicekæmpen ISS.

Fokus er stadig på nøglekunderne, de såkaldte key-accounts, omend det nu skal være endnu skarpere end før. Samtidig vil ISS komme med en ny landemodel, der i højere grad strømliner driften mellem landene og samler det i hovedkontoret - deraf navnet på den nye strategi "One ISS".

Det betyder også frasalg af aktiviteter i blandt andet Rusland og Portugal samt en række ikke nærmere specificerede ikke-kerneaktiviteter, ligesom at selskabet nu fjerner de enkelte landechefer.

Den skal gøre op med de sidste par års utilfredsstillende eksekvering og bringe servicekoncernen tilbage på sporet, lyder det fra ISS-direktøren, der kalder det kommende år for et "restruktureringsår".

"Vi er en af de globale ledere inden for services til arbejdspladsen, men vi har ikke været tilfredse med det, vi har leveret gennem de sidste par år, både operationelt og finansielt," siger Jacob Aarup-Andersen til Ritzau Finans og fortsætter:

"Vi har haft en række tabsgivende kontrakter og manglende resultater i flere af vores store lande, så for os er det vigtigt at komme med en ny strategi, der accelerer udviklingen, men samtidig fremtidssikrer."

Det betyder, at de langsigtede forventninger tages af bordet, mens der i stedet kommer et par mellemlange mål - blandt andet om en driftsmargin på 4 pct. ved indgangen af 2023 og positive pengestrømme i 2021, som ventes at blive forbedret "kraftigt" i 2022 .

"De 4 pct. er ikke en langsigtet målsætning, men en turnaround-målsætning. Det kan man ikke sammenligne med de 5,5 pct., der tidligere var den langsigtede målsætning," siger Jacob Aarup-Andersen.

"Vi fjerner vores langsigtede forventninger, for det giver ikke mening at tale om det lange sigt, når vi er midt i en covid-krise. Vi kommer med mere kortsigtede målsætninger nu og vender tilbage med langsigtede mål, når vi er gennem den her periode," lyder det videre fra ISS-chefen.

Sydbank: ISS-frasalg er den rigtige strategi Nye ISS-chefer udpeget på ryggen af ny strategi ISS trækker mål tilbage: Ser lavere vækst mod 2023 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier