FødevareWatch

Alle sjællandske og midtjyske kommuner rammes af restriktioner

Alle kommuner i Region Sjælland, Midtjylland samt kommuner i Trekantsområdet underlægges skærpede restriktioner. Også Aalborg rammes, erfarer Ritzau.

Foto: Philip Davali

Senest opdateret kl. 13.38

Regeringen udvider delvis nedlukning til at gælde i yderligere 31 kommuner. Ifølge Ritzau drejer det sig om alle kommuner i Region Sjælland, Midtjylland samt kommuner i Trekantsområdet underlægges skærpede restriktioner. Også Aalborg rammes.

38 kommuner er allerede underlagt udvidede restriktioner.

Torsdag klokken 11.45 mødes sundhedsminister Magnus Heunicke (S) virtuelt med sundhedsordførerne fra Folketingets partier om den nuværende coronasituation.

De ordførere, som Ritzau har været i kontakt med, har intet hørt om, hvad den specifikke dagsorden er. Men en udvidelse af antal kommuner er et godt bud, lyder det fra flere sider.

Sundheds- og Ældreministeriet har også inviteret til pressemøde klokken 13.30 "om status på covid-19 i Danmark, herunder udvidelse af skærpede tiltag og restriktioner". Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder fra Guldborgsundlisten, oplyser til Ritzau, at han klokken 12.30 er indkaldt til møde med Heunicke.

Flere borgmestre bekræfter til Ritzau, at de er indkaldt til et virtuelt møde. Herunder Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø, Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S), Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), Stevns borgmester, Anette Mortensen (V), og Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg.

I øjeblikket gælder det, at der fra 9. december til 3. januar er indført yderligere restriktioner i Aarhus, Odense, København og 35 andre sjællandske kommuner.

Det betyder blandt andet, at skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem og skal undervises digitalt.

Desuden er barer, caféer og restauranter lukket. Der må dog gerne sælges takeaway. Altså mad ud af huset.

Teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket. Det samme gør sig gældende for svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller, museer, biblioteker og aftenskoler.

Steder, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Professionelle idrætsudøvere må dog fortsat anvende indendørsområderne.

I idræts- og foreningslivet må der som udgangspunkt kun være ti personer til stede på samme sted. Men det har de facto betydet, at en del eksempelvis fodboldklubber har lukket ned for i år.

Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal holde lukket for offentligheden.

Offentlige arbejdspladser opfordres til at sende medarbejdere hjem, der ikke opfylder kritiske funktioner. Desuden opfordres private arbejdsgivere til at sikre, at medarbejdere, der har mulighed for det, arbejder hjemmefra.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier