FødevareWatch

Nyt madhus i Nordjylland åbner for bageentusiaster

Nordjylland får en ny attraktion med madkulturhuset Kornets Hus til 32 mio. kr. syd for Hjørring. Huset skal samle bagere, kokke og madglade danskere om kornets muligheder - og dufte af brød.

Foto: PR

Pizzabagning, surdejskurser og kagekonkurrencer. Korn bliver omdrejningspunktet for en række bagerelaterede aktiviteter i det nye madkulturhus Kornets Hus syd for Hjørring, der åbner den 12. december.

Med fokus på kornets muligheder som fødevare skal huset blive et center for viden, oplevelser og inspiration gennem bagning i en række forskellige ovne. Målet er at samle både private og professionelle madglade om bageriet, hvor blandt andet kokke, bagere, kantineledere og virksomheder, også kan bruge huset som innovationsrum.

Huset rummer et gastrokøkken og blandt andet ti forskellige ovne med alt fra almindelige køkkenovne til håndbyggede støbejernsovne fra Sydtyrol.

Kornets Hus har kostet 32 mio. kr. at opføre og bag projektet står centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard, bagenørd Christiane Lindrup Pedersen samt leder af mølleriet Aurion, Jørn Ussing Larsen, der fik ideen til huset.

"Kornets Hus fortæller verdens vigtigste historie. Efter et helt livs arbejde med at udforske kornets mange muligheder og perspektiver er det er stort privilegie at få lov at se huset blive en realitet," siger Jørgen Ussing Larsen.

Medstifter forlader direktionen i Aurion 

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier