
Pizzabagning, surdejskurser og kagekonkurrencer. Korn bliver omdrejningspunktet for en række bagerelaterede aktiviteter i det nye madkulturhus Kornets Hus syd for Hjørring, der åbner den 12. december.
Med fokus på kornets muligheder som fødevare skal huset blive et center for viden, oplevelser og inspiration gennem bagning i en række forskellige ovne. Målet er at samle både private og professionelle madglade om bageriet, hvor blandt andet kokke, bagere, kantineledere og virksomheder, også kan bruge huset som innovationsrum.
Huset rummer et gastrokøkken og blandt andet ti forskellige ovne med alt fra almindelige køkkenovne til håndbyggede støbejernsovne fra Sydtyrol.
Kornets Hus har kostet 32 mio. kr. at opføre og bag projektet står centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard, bagenørd Christiane Lindrup Pedersen samt leder af mølleriet Aurion, Jørn Ussing Larsen, der fik ideen til huset.
"Kornets Hus fortæller verdens vigtigste historie. Efter et helt livs arbejde med at udforske kornets mange muligheder og perspektiver er det er stort privilegie at få lov at se huset blive en realitet," siger Jørgen Ussing Larsen.