Mette Munk-ejers omsætning i frit fald - som forventet

Med en omsætningstilbagegang på 20,3 pct. har det første kvartal i Aryzta-koncernen ikke været prangende. Dog er det helt som forventet, skriver den nye topchef.
Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix

I en kvartalsopdatering, der ikke indeholder resultater, står det skrevet med ret klar lak, at der fortsat er problemer i den schweiziske-irske bagerikoncern Aryzta.

I de tre måneder, der endte med udgangen af oktober, har koncernen set omsætningen falde med hele 20,3 pct. på rapporteret niveau, og organisk var nedgangen i forhold til samme periode sidste år på 15,4 pct.

Samlet har koncernen med omkring 20 bagerier i hele Europa og i USA omsat for 672,6 mio. euro. Det svarer 5 mia. kr.

Koncernen har set forbedringer i afsætningen til detail og QSR, der dækker over salget til fastfoodrestauranter. Modsat mangler der salg i foodservice-sektoren, fremgår det af opdateringen.

Den største tilbagegang finder man i USA, hvor Aryzta i kvartalet har set omsætningen dale med 16,2 pct., mens det europæiske salg er gået tilbage med 15,7 pct.

"Q1-resultaterne var stort set på linje (med forventningerne, red.) til trods for de betydelige covid-19-relaterede forstyrrelser og tilhørende højere omkostninger og lavere kapacitetsudnyttelsesgrader," udtaler konstitueret topchef Urs Jordi.

Han siger videre, at koncernen har taget hul på en proces i retning af en mere simpel opbygning og en styrkelse af de lokale teams ude i markederne, hvor man vil sidde tættere på kunderne end hidtil.

"Det vil føre til organisk vækst, lavere omkostninger og forbedrede marginer," tilføjer Urs Jordi, der også er bestyrelsesformand i koncernen, der ejer Mette Munk-bageriet i Odense.

Den markante omsætningstilbagegang kommer efter to afsluttende 2019/20-kvartaler, hvor salget drattede med henholdsvis 21,5 pct. og 26,2 pct. i forhold til året før.

Bagerikoncern dropper dialog med budgiver Kapitalfond lægger milliardbud på Mette Munk-ejer Topchef stopper i uropræget bagerikoncern International bagerikoncern hyrer rådgivere til muligt frasalg Avis: Bud fra fond splitter bestyrelse i international bagerikæmpe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også