FødevareWatch

Irland vil genåbne restauranter og visse pubber

Spisesteder i Irland kan sandsynligvis genåbne 7. december efter cirka halvanden måneds nedlukning.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Rizau Scanpix

Om godt en uge bliver det sandsynligvis igen muligt at spise ude i Irland. Den irske regering ventes fredag at godkende et forslag om at genåbne restauranter og pubber, der serverer mad, fra den 7. december.

Det rapporterer flere lokale medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dermed fortsætter den gradvise lempelse af restriktioner, som regeringen genindførte den 21. oktober som et af de første lande i Europa, da antallet af coronasmittede personer igen begyndt at stige.

Tidligere denne uge meddelte premierminister Micheal Martin ifølge avisen Irish Examiner, at butikker fra 1. december igen kan slå dørene op for kunder. Siden 21. oktober har detailforretningerne været begrænset til at udlevere varer, som er bestilt online.

Derimod har regeringen endnu ikke sat en dato for, hvornår et forbud mod at rejse frit i Irland bliver ophævet. Men vicepremierminister Leo Varadkar udtrykte onsdag håb om, at forbuddet vil blive fjernet omkring to uger før jul.

Irland har de seneste uger oplevet et markant fald i forekomsten af nye smittetilfælde.

I alt har Irland registreret næsten 71.500 smittetilfælde og 2036 coronarelaterede dødsfald.

Med et indbyggerantal på lidt over 4,9 millioner svarer det til cirka 41,4 dødsfald per 100.000 indbyggere. Det er omkring tre gange så højt som i Danmark, der med 811 dødsfald har knap 14 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Frankrig lukker ned i en måned

Tyskland lukker barer og restauranter i ny delvis nedlukning

Efter 87 dage genåbner butikker og restauranter i Melbourne

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier