FødevareWatch

Tyson Foods under anklage - ledelse væddede om antal smittede ansatte

Familien til en afdød ansat hos amerikanske Tyson Foods, der er verdens næststørste kødproducent, har anlagt et søgsmål mod kødkæmpen.

Foto: Danny Johnston/AP/Ritzau Scanpix

Det sker, efter at selskabet holdt en af sine fabrikker i delstaten Iowa åben, selv efter at lokale myndigheder havde opfordret til at lukke den på grund af covid-19.

Det resulterede i, at godt 1000 medarbejdere blev smittet, hvoraf fem senere døde.

Det skriver mediet USA Today.

Ifølge søgsmålet skulle ledelsen på fabrikken angiveligt have væddet om, hvor mange ansatte, der ville blive smittet med covid-19, samt at ansatte og ledere blev opfordret til at ignorere symptomer på virusset.

Ifølge USA Today blev der også betalt bonusser på 500 dollar til ansatte, der ikke gik glip af en eneste vagt i perioden, hvorfor de ansatte ifølge søgsmålet skruede ned for temperaturen på fabrikken, så de bedre kunne ignorere eventuelle symptomer.

Tyson Foods har ikke svaret på anklagerne, skriver USA Today.

Aktien falder torsdag 3,9 pct. til 60,98 dollar.

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier