FødevareWatch

Unilever sætter tal på plantebaseret målsætning

Der kommer flere og flere plantebaserede fødevarer på tallerknerne, og i konglomeratet Unilever sætter man nu tal på forventningerne om, at salget skal udgøre flere milliarder.

Foto: PR / Unilever Food Solutions

Unilever vil øge sit årlige salg af plantebaserede køderstatninger og alternativer til mejeriprodukter til 1 mio. euro - svarende til omkring 7,5 mia. kr. - i løbet af de næste fem til syv år.

Det skriver Financial Times.

I år venter Unilever et salg af køderstatninger og alternativer til mejeriprodukter på 200 mio. euro. Det tal ventes dog femdoblet inden for de næste fem til syv år, lyder forventningerne fra selskabet.

Koncernen oplyser ifølge Financial Times, at Vegetarian Butcher, som Unilever erhvervede for to år siden, oplever en "eksplosiv" vækst.

Direktøren i Unilevers maddivision, Hanneke Faber, mener, at køderstatninger kan være med til at redde planeten.

"Det er det rigtige for verden at regne ud, hvordan vi kan spise mere plantebaseret, i forhold til den mængde dyreprotein der bliver spist i dag. På den måde kan vi undgå at ødelægge planeten," siger han til Financial Times.

Unilever vil fokusere på produkter is og mayonnaise fremstillet uden mælk samt køderstatninger baseret på sojabønner og alger.

Efterspørgslen på producenter af veganske produkter er stigende, hvor flere selskaber er skudt op over de seneste år.

Heriblandt er Impossible Foods, der blandt andet producerer plantebaserede hakkebøffer til Burger King i USA, og Beyond Meat, der udvikler plantebaserede løsninger for McDonald's i USA, mens Nestlé varetager samme opgave for McDonald's i Tyskland.

Amerikansk kødkæmpe klar med europæisk plantelancering

Unilever-formand: Der er mindre forskel på Biden og Trump, end man tror

Unilevers danske kantinesatsninger genstartes efter nedlukninger

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier