FødevareWatch

Britisk minister vil have Arlas produktion til Storbritannien

Hvis ikke en frihandelsaftale kommer i stand, bør den danske mejeriproducent flytte noget af mejeriproduktionen til landet, mener den britiske landbrugs- og miljøminister.

Foto: Arla PR-foto

Nye høje toldsatser på bl.a. dansk smør fra Lurpak vil blive aktuelle i Storbritannien, hvis ikke EU og briterne snart bliver enige om en frihandelsaftale. Derfor opfordrer den britiske regering nu Arla til at rykke en del af mejeriproduktionen til landet.

Det skriver DR på baggrund af et interview i BBC med den britiske landbrugs- og miljøminister, George Eustice.

"Hvis det ender uden en aftale, bliver virksomheder som Arla – der er en stor dansk virksomhed, som sælger produkter som Lurpak i Storbritannien, der er produceret i Danmark – nødt til at flytte den produktion til Storbritannien," sagde ministeren bl.a. i interviewet.

Arla afviser i artiklen blankt at flytte produktionen og henviser til, at alle Lurpak-produkter af juridiske grunde skal produceres i Danmark.

Ifølge en analyse fra Arla vil mejerieksporten fra EU til Storbritannien blive ramt med et fald på 18 pct. med en frihandelsaftale og hele 94 pct. uden en aftale.

Brexit-kaos truer: Dansk milliardeksport kan være tæt på at kæntre

Britisk minister: Vi behøver hurtigt gennembrud om brexit 

Hollandsk Arla-konkurrent fyrer 1000 ansatte

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier