FødevareWatch

Økologisk Landsforening ønsker mere drastisk indkøbsplan i staten

Organisationen opfordrer regeringen til at tage endnu hårdere fat i det statslige indkøb end i dagens udspil med minimum 60 pct. økologi i statslige kantiner.

Regeringen vil have endnu mere økologi på bordet i nyt udspil. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Hele den offentlige sektor skal med på økovognen og ikke bare de statslige kantiner. Sådan lyder meldingen fra Økologisk Landsforening, der er glade for det klare signal om at benytte økologi som redskabet i klimakampen.

Foreningens formand anbefaler dog regeringen at tage endnu større skridt.

"Hvorfor stoppe ved de statslige? Hvis alle offentlige køkkener blev inkluderet, ville effekten være meget større. Det, håber vi, kommer med i den klimaaftale, der skal laves,” udtaler Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

På rette vej

Regeringen præsenterede tidligere på dagen en grøn indkøbsstrategi, hvor der blandt andet indgår krav om minimum 60 pct. økologi i alle statslige køkkener samt to kødløse dage i de statslige kantiner. Målsætningen i udspillet er, at alle statslige køkkener fremover har Det Økologiske Spisemærke i sølv, hvilket vil sige, at 60-90 pct. af deres råvarer er økologiske.

Regeringen vil indføre to vegetardage i statens kantiner

Foreningen havde håbet på et mere vidtrækkende initiativ, der kunne række længere ud i samfundet.

"Det vil batte på klima, understøtte den grønne omstilling og kunne reducere madspildet, og så vil det kunne levere på regeringens målsætning om at fordoble det økologiske areal og forbrug,” siger Per Kølster.

Hvert år køber det offentlige ind for 380 milliarder kroner. Og fremover skal de offentlige indkøb have et markant lavere klimaaftryk, fremgår det af udspillet.

Salget af økologi i foodservice er fordoblet på fem år 

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier