FødevareWatch

Fødevareminister varsler honningopgør

Et spansk mærkningstiltag kan nu potentielt finde vej til Danmark. Og det vækker glæde hos de danske biavlere.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Der skal være større transparens, når det gælder oprindelseslandet på honning. Det får nu fødevareminister Mogens Jensen (S) til at se på mulige stramninger af de nuværende mærkningsregler.

Myndighederne vil nu undersøge, hvorvidt Danmark kan fastsætte nationale regler, så f.eks. honning, som er blandet fra flere forskellige oprindelseslande, skal have en mærkning på baggrund af hvert enkelt land. Det skriver Altinget Fødevarer på baggrund af et svar til Folketinget.

Sagen begyndte, da Fødevarestyrelsen 2. oktober blev bekendt med, at Spanien har indført en tilsvarende ordning uden indsigelser fra Europa Kommissionen, og den danske reaktion møder opbakning hos Danmarks Biavlerforening.

"Vi ved, at mange forbrugere faktisk gerne vil købe dansk honning, støtte dansk biavl og dansk bestøvning. Og hvis man ikke kigger rigtig godt efter, så kan man nemt få det indtryk, at man køber en dansk produceret vare, og det gør man så ikke," siger formand Arne T. Henriksen til Altinget.

Produktionsforbedringer styrker Danmarks største honningproducent 

Honningproducent vil fordoble sit lager

Jakobsens ser sammenhæng mellem coronavirus og øget efterspørgsel på honning 

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier