FødevareWatch

Novozymes-topchef: Vi er klar til at vokse - også via opkøb

Efter et kvartal, der ifølge topchefen ikke viser ret meget, er opkøb stadig en del af strategien, der skal skabe vækst i Novozymes.

Ester Baiget, koncernchef i Novozymes Foto: NOVOZYMES

Novozymes ser forsat på, hvordan enzymgiganten kan vokse bedst og mest muligt. Og det kan være ved tilkøb.

Det siger Ester Baiget, der er koncernchef i Novozymes til Ritzau Finans.

"Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan få mere vækst. Og det gør vi både internt - men vi ser også, om det bedre kan betale sig at vokse ved at købe op," siger hun.

Eksempelvis købte Novozymes irske Precisionbiotics, der producerer probiotika til mave-tarm-systemet, for 600 mio. kr. i juni i år.

Og opkøb skal blandt andet være med til at få den treårige strategi fra 2019 med det overordnede mål at vokse med 5 pct. organisk årligt til at gå i opfyldelse.

"Vi ser stadig opkøb som en måde at vokse på. Så det er helt klart noget, vi er klar til, når muligheden byder sig," siger Ester Baiget.

Vanskeligt at udlede noget fra et enkelt kvartal

Udmeldingen kommer i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvor coronapandemien ifølge topchefen gør det vanskeligt at udlede noget af et enkelt kvartal.

"Ser vi på den organiske vækst, så falder den med 3 pct. i tredje kvartal, mens den år-til-dato er på 1 pct., siger topchefen.

Sidste år landede den organiske vækst på minus 1 pct.

Novozymes fastholder sine forventninger til den organiske vækst i 2020 i intervallet minus 2 til plus 2 pct. Men den seneste udvikling i enzymgiganten gør nu, at Ester Baiget tør indsnævre sine forventninger til, hvor i feltet årets resultater vil lande:

"Vi venter nu at ramme midt i forventningerne. Det er det mest sandsynlige," siger hun og fortsætter:

"Vi kan se en bedring flere steder - men på trods af det regner vi med negativ vækst i eksempelvis Bioenergi, når året er omme."

Uens retning i divisionerne

Ser man på kvartalstallene, så ender både Vaskemiddeldivisionen, Bionergi, Landbrug og foder samt Tekniske farma med negativt fortegn foran den organiske vækst i tredje kvartal, mens det "kun" er Bioenergi og Tekniske farma, der gør det samme i tallene for de første ni måneder af 2020.

"Samlet kan vi se, at vi er modstandsdygtige trods påvirkningen af covid-19. Væksten er bredt funderet. Men vi har vist, at vi har evnen til at reagere i et vanskeligt miljø," siger Ester Baiget.

Sydbank: Novozymes-regnskab er en pose blandede bolsjer

Novozymes opjusterer forventninger trods svært kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier