FødevareWatch

Sydbank: Novozymes-regnskab er en pose blandede bolsjer

Omsætning og organisk vækst er fordelt lidt anderledes på divisionerne, end det var forventet inden regnskabet," vurderer Sydbank-analytiker Per Fogh.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Novozymes’ regnskab for tredje kvartal kan betegnes som en pose blandede bolsjer, der overordnet lander meget som ventet.

Det vurderer Sydbanks Novozymes-analytiker, Per Fogh, over for Ritzau Finans.

"Regnskabet lander meget som forventet både på omsætning og organisk vækst. Det er bare fordelt lidt anderledes på divisionerne, end det var forventet inden," vurderer Per Fogh.

Bioenergi og Teknisk Farma er ifølge analytikeren de to positive historier, da begge divisioner klarer sig bedre end frygtet.

Vaskemidler, der er Novozymes’ største division, lander mere eller mindre som ventet.

"Det er primært lagernedbringelser, som var bygget op i forbindelse med covid-19, som er årsagen til den her mindre tilbagegang i tredje kvartal," pointerer Sydbanks analytiker.

Landbrug og Foder er ifølge Per Fogh også virkeligt ramt af lagernedbringelser, idet divisionen går tilbage med 19 pct. organisk, hvor der kun var ventet en tilbagegang på 3 pct.

Fødevarer lander også lidt lavere end ventet, hvilket primært skyldes covid-19-relateret nedlukning af bryggerier.

Driftsindtjeningen målt på EBIT lander bedre end ventet.

"Det er også den bedre end ventede udvikling som afføder en meget lille opjustering af selskabets indtjeningsprognose til 26-27 pct. fra tidligere ventet cirka 26 pct.," siger Per Fogh, der pointerer, at konsensus lå på 26,3 pct.

Analytikerne hæfter sig også ved, at Novozymes holder fast i det organiske vækstmål på minus 2 til plus 2 pct., hvor selskabet ser det som mere sandsynligt, at det lander i midten af intervallet.

Her ventede markedet ifølge Per Fogh en vækst i år på 1,1 pct.

"Der er lidt koldt og lidt varmt vand i det her badekar. Det gør også, at det er lidt svært at vurdere, hvad markedet vil tage fat i. Men jeg vurderer, at den nok skal en lille smule op her fra morgenstunden," vurderer Per Fogh.

Novozymes falder dog 3,7 pct. til 399,40 kr.

Novozymes opjusterer forventninger trods svært kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier