FødevareWatch

Fødevarebranche kræver fakta og færre mavefornemmelser

Det er for dårligt, at en skæbnesvanger beslutning som seksdagssreglen bliver truffet uden sundhedsfaglig evidens, mener adm. direktør hos Fødevaredanmark.

Nick Hækkerup (S) udtalte i sin tid om seksdagsreglen, at antallet af dage var baseret på mavefornemmelse. Brancheorganisationerne Horesta og Fødevaredanmark mener, at man burde lovgive baseret på fakta. Foto: Jens Dresling

Der mangler ansvar for de mange ansatte i fødevarebranchen, som har mistet deres job i kølvandet på regeringens nedlukninger. Det mener adm. direktør for Fødevaredanmark, Torsten Buhl, der retter fokus mod omstridt seksdagesregel, som betød, at udenlandske gæster henover sommeren skulle booke mindst seks overnatninger for at komme ind i landet.

"Vi kunne godt tænke os, at der var lidt ansvarsfølelse fra regeringen, og ikke bare overfor virksomheder, men også de ansatte der blev afskediget i kraft af regeringens beslutninger. De hårde restriktioner, der blandt andet lød på seksdagesreglen, betød jo, at kunder forsvandt og kostede job," siger Torsten Buhl.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier