FødevareWatch

Novozymes ventes at præsentere opbremsning i salget

Efter en periode med hamstring venter analytikere mindre fart på salgstallene i enzymvirksomheden forud for regnskabsaflæggelse onsdag.

Enzymvirksomheden Novozymes forventes at præsentere en opbremsning i seneste kvartal til regnskabsaflæggelsen onsdag. Foto: Martin Lehmann

Flere parametre vil formentlig påvirke enzymgiganten Novozymes i tredje kvartal. Efter et forrygende første halvår med lageropbygning i forbindelse med coronapandemien kommer en opbremsning her samt en lavere produktion af bioethanol i tredje kvartal til at ramme væksten i juli, august og september.

Det forudser Per Fogh, der er analytiker i Sydbank.

"Novozymes oplevede i første halvår en væsentlig lageropbygning blandt vaskemiddelproducenterne og i detailleddet. Vi forventer, at nedbringelse af sikkerhedslagrene vil lægge en kraftig dæmper på den organiske vækst, som i første halvår var på stærke 11 pct. i divisionen," lyder det fra analytikeren forud for regnskabet onsdag.

For hele koncernen ventes en omsætning i kvartalet på 3511 mio. kr. mod 3704 mio. kr. i tredje kvartal 2019. Den organiske vækst ses falde med 2,4 pct. i tredje kvartal i år mod en stigning på 1 pct. i perioden sidste år.

Forventede lavere vækst

Novozymes valgte at suspendere forventningerne til 2020 den 7. april som konsekvens af coronapandemien og usikkerhederne i forbindelse med de økonomiske præstationer på grund af påvirkningerne fra denne.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal, der blev lagt frem den 11. august, kom Novozymes med opdaterede forventninger, hvor selskabet meddelte, at det nu venter en lidt lavere vækst end forudset i de oprindelige mål. Der ventes nu en organisk salgsvækst på minus 2 til plus 2 pct., og en overskudsgrad på omkring 26 pct. Novozymes ventede oprindeligt en organisk salgsvækst på 1-5 pct. og en overskudsgrad på cirka 27 pct.

Per Fogh regner med, at forventningerne fastholdes i regnskabet for tredje kvartal.

Mere kundefokus

Novozymes meddelte den 1. september, at kundefokus skal styrkes - og derfor vil de nuværende tre overordnede divisioner ("Household Care", "Føde- og drikkevarer" og "Landbrug og Bioenergi") blive til to: "Consumer Biosolutions" og "Agriculture & Industrial Biosolutions."

Hos Consumer Biosolutions fokuserer Novozymes på de industrier, der producerer produkter direkte til butikkerne som brød, vaskemiddel, rengøringsmidler og drikkevarer. Agriculture & Industrial Biosolutions kommer til at dække over salget af den type produkter, som Novozymes leverer til industrier, hvor selskabets enzymer indgår i processerne

Enzymgiganten kommer dog fortsat til at rapportere om selskabets fem forskellige produktsegmenter: Vaskemidler, føde- og drikkevarer, bioenergi, landbrug og foder samt tekniske og farma, i forbindelse med regnskaberne.

Novozymes-topchef: Vi skal være bedre forbundet med kunderne

 

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier