FødevareWatch

Danone skuffer med salget og vil frasælge aktiver

Finansdirektør forlade fødevarekoncernen, der i et forsøg på at genoplive forretnignen også planlægger at frasælge aktiviteter.

Den franske fødevarekoncern Danone, der blandt andet er kunde hos danske Chr. Hansen, planlægger at sælge aktiver samtidig med at finansdirektør Cecile Cabanis vil forlade selskabet i et forsøg på at genoplive yoghurtproducenten.

Det skriver Bloomberg News efter morgenens markedsopdatering for tredje kvartal.

Danone fik i tredje kvartal et fald i den sammenlignelige vækst på 2,5 pct. Det samlede salg faldt med 9,3 pct. til 5,82 mia. euro, hvilket skuffer i forhold til analytikerprognosen på 5,94 mia. euro.

Selskabets mejeri- og plantebaserede division, EDP, viste en sammenlignelig salgsvækst på 3,7 pct. i kvartalet med en volumenvækst på 4 pct.

Danone-topchef ser ikke V- eller U-formet genopretning

Det var med vækst i alle segmenter, hvor probiotika og funktionelle yoghurter, økologisk mælk og kaffefløde som de bedst perfomende sammen med plantebaserede produkter, der viste det tredje kvartal i træk med tocifret vækst.

Selskabet sætter virksomheder med en samlet omsætning på 500 mio. euro om året til salg, og yderligere skifter Danone til et ledelsessystem, der er mere fokuseret på geografi end produktgrupper.

Danone planlægger at sælge sin argentinske forretning og Vega, der er et plantebaseret mærke, som selskabet fik med i det 10 mia. dollar store opkøb af Whitewave.

Koncernchef Emmanuel Faber har kæmpet med at genoplive Danone, der har været ramt af et konkurrencepræget dagligvaremarked i Europa, stigende mælkepriser og nye konkurrenter såsom Chobani i USA.

Juergen Esser, der i øjeblikket er finansdirektør for Danones flaskevandsforretning, vil erstatte Cabanis, der forlader selskabet til februar.

For 2020 ventes en driftsmargin for fortsatte aktiviteter på 14 pct. og en fri pengestrøm på 1,8 mia. euro.

Sydbank: Indtjeningsprognose fra Chr Hansen skuffer klart - dyrt at vokse Forventninger om overskudsgrad på 27-28 procent hos Chr Hansen Chr Hansen-optakt: Fokus på forventninger til næste år 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier