FødevareWatch

Undersøgelse: Hver femte dansker vil skære ned på kødforbruget for klimaets skyld

Hver femte dansker planlægger at skære ned på kødforbruget, og de fleste gør det af hensyn til klimaet, viser en befolkningsundersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA. Det er især de unge, der slagter bøffen ved middagsbordet.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Der bliver længere mellem hakkebøfferne i de danske hjem, hvor klimabevidstheden rykker længere og længere ind i de danske husholdninger.

Ifølge en undersøgelsen, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA., forventer mere end hver femte dansker at spise mindre kød fremover, end de gør i dag.

"De sidste par års fokus på vores spisevaners klimabelastning, har heldigvis sat en adfærdsændring i gang hos forbrugerne og samtidig øget industriens og detailhandlens interesse i vegetariske produkter," siger Michael Søgaard Jørgensen, der er talsmand på området for cirkulær økonomi hos Ingeniørforeningen, IDA, i en pressemeddelelse.

Billigt udenlandsk oksekød sender danske priser ned

Undersøgelsen viser også, at det især er de unge, der er klar på droppe kødet. Knap hver tredje af de adspurgte under 30 år har svaret, at de vil spise mindre kød i fremtiden, mens det kun er knap hver syvende i aldersgruppen 40-49 år, der er villige til at ofre kødet for klimaets skyld.

Sidste år indtog hver dansker i gennemsnit 23,9 kilo kalve- og oksekød, nøjagtig som danskerne gjorde det i år 2000, hedder det i beregninger på baggrund af data fra Eurostat. I mange andre lande har der været store fald i de seneste år, og ifølge Michael Søgaard Jørgensen kan yderligere oplysning være vejen frem, hvis danskerne skal med.

"Der er derfor behov for langt mere forbrugeroplysning, og klima- og miljøpåvirkninger bør være synlige på fødevarernes emballage. Dertil kommer, at en omlægning af skatter og afgifter også kan bidrage til at fremme ændringer hos både forbrugere og virksomheder," udtaler han.

FN forventer historisk fald i kødforbruget

Forbrugerne efterlyser bedre og flere plantebaserede fødevarer

ISS' kantiner nærmer sig normalen - men det gør buffeterne ikke

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier