FødevareWatch

Horesta: Sexisme er ikke nyt i restaurationsbranchen

Hver tredje elev i hotel- og restaurationsbranchen har været udsat for verbal chikane. "Dialogen kommer vores branche til gavn," udtaler uddannelseschef ved brancheorganisationen Horesta.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, har siden første metoo-bølge haft fokus på at komme sexisme i sektoren til livs bl.a. ved at tilføje et afsnit om det i lærehåndbogen til elever på tjeneruddannelsen.

Det skriver Berlingske.

Sexisme og krænkende adfærd er nemlig ikke noget nyt i branchen, fortæller Pia Svane, der er uddannelseschef for Horesta.

"Det nye er, at alle brancher begynder at tale om det i højere grad. Og hele den dialog, der foregår i øjeblikket, kan vi mærke også kommer os og vores branche til gavn. Dialogen rykker nemlig ud på arbejdspladserne og ud i samfundet, blandt andet hos gæsterne, som også er en del af problemet," siger hun.

Hver tredje elev i hotel- og restaurationsbranchen har været udsat for sexchikane, viste en undersøgelse fra 2019 fra Institut for Menneskerettigheder. Samme undersøgelse viste også, at hver femte elev har været udsat for fysisk sexchikane, og at hver fjerde elev har oplevet verbal chikane.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier