Horesta: Sexisme er ikke nyt i restaurationsbranchen

Hver tredje elev i hotel- og restaurationsbranchen har været udsat for verbal chikane. "Dialogen kommer vores branche til gavn," udtaler uddannelseschef ved brancheorganisationen Horesta.
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, har siden første metoo-bølge haft fokus på at komme sexisme i sektoren til livs bl.a. ved at tilføje et afsnit om det i lærehåndbogen til elever på tjeneruddannelsen.

Det skriver Berlingske.

Sexisme og krænkende adfærd er nemlig ikke noget nyt i branchen, fortæller Pia Svane, der er uddannelseschef for Horesta.

"Det nye er, at alle brancher begynder at tale om det i højere grad. Og hele den dialog, der foregår i øjeblikket, kan vi mærke også kommer os og vores branche til gavn. Dialogen rykker nemlig ud på arbejdspladserne og ud i samfundet, blandt andet hos gæsterne, som også er en del af problemet," siger hun.

Hver tredje elev i hotel- og restaurationsbranchen har været udsat for sexchikane, viste en undersøgelse fra 2019 fra Institut for Menneskerettigheder. Samme undersøgelse viste også, at hver femte elev har været udsat for fysisk sexchikane, og at hver fjerde elev har oplevet verbal chikane.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

”Hvis for eksempel der er en pose chips på hylden, der lige pludselig står til 28 kr., så kigger man nok lige og siger, der er en anden her til 11 kr., så tager jeg den. Hele det skifte er ret markant lige nu,” lyder det fra Henrik Burkdal, der er adm. direktør i Rema 1000. | Foto: Brian Karmark

Rema-topchef: "Vores koncept passer til tiden"

For abonnenter