FødevareWatch

Danish Crown skal bruge 375 nye medarbejdere i Danmark

Stor efterspørgsel fra Asien og flere grise til dansk slagtning får Danish Crown til at slå i alt 375 nye stillinger op. Udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland betyder 15.000 flere grise til slagtning om ugen i Danmark.

Foto: Finn Frandsen

Der er tryk på såvel efterspørgsel som produktion i Danish Crown, og der mangler hænder, for at koncernen kan blive ved med at følge med.

Slagterikoncernens nuværende omkring 8000 ansatte skal i nærmeste fremtid have følgeskab af 375 nye ansigter, fremgår det af en pressemeddelelse.

De mange nye ansatte skal blandt andet håndtere det større antal grise, der er kommet til slagtning på Danish Crowns slagterier i Ringsted, Horsens og Blans ved Sønderborg, efter at der i sidste måned blev konstateret afrikansk svinepest hos en stribe vildsvin i det sydlige Tyskland.

Derudover er efterspørgslen til Asien, ifølge meddelelsen, også steget markant.

"Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown, siden vi åbnede det nye slagteri i Horsens for over 15 år siden. Vi har brug for flere folk til både at slagte, udbene og pakke vores varer. Vores forventning er, at vi skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden," udtaler Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

160 skal ansættes i Ringsted

Efterspørgslen efter dansk grisekød har været opadgående i det seneste halvandet år, og uden tyske grise på markedet uden for EU er der fra de fleste markeder i Asien øget interesse for at få forsyninger fra Danmark. 

Udover det største marked Kina ser Danish Crown også øget interesse fra lande som Japan, Korea, Australien og lande i Sydøstasien.

Netop efterspørgslen i Japan er direkte årsag til, at der skal ansættes i alt 160 personer på slagteriet i Ringsted.

"Det er rigtigt mange, men medarbejderne på slagteriet glæder sig til at tage imod deres nye kollegaer. Det samme gør sig gældende i både Blans og Horsens, hvor der er behov for henholdsvis 45 og 150 nye medarbejdere. Derudover skal vores datterselskab DAT-Schaub bruge 20 nye medarbejdere," siger Per Laursen.

De nye medarbejdere kommer til at starte stort set med det samme. Planen er ifølge meddelelsen at oplæringen af de første allerede påbegyndes lige efter efterårsferien. Udover de omkring 8000 ansatte i Danmark har Danish Crown omkring 15.000 medarbejdere uden for landets grænser.

Flere danske grise under kniven

Siden nytår er der slagtet godt tre procent flere grise på de danske slagterier i forhold til samme periode i 2019, og dermed har der været en forandring i markedet, hvor antallet af slagtninger på dansk jord i en årrække har været for nedadgående.

Efter udbruddet af svinepest er Tyskland blevet afskåret fra at eksportere til de fleste lande uden for Europa, og som afledt konsekvens af det, er priserne på tysk svinekød faldet. Det afholder flere danske svineproducenter fra at sende de levende råvarer mod syd - i stedet bliver de nu opfedet herhjemme og altså slagtet på danske slagterier.

"Vi følger udviklingen ude ved vores ejere meget tæt. Når vi ser to til tre måneder frem, så står vi til at få omkring 15.000 grise mere til slagtning hver uge, end vi forventede for en måned siden. Derfor er det nu, vi skal have flere folk ind, så vi er helt klar, når der bliver mere at lave," siger Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork.

Danish Crown slagter konkurrenterne Aftalen skulle åbne kinesisk marked – coronakrisen bremser økologisk eksporteventyr Ringsted-slagteri havde problemer med hygiejne under coronaudbrud 

Mere fra FødevareWatch

Professor: Klimavenlig mad skal normaliseres

På samme måde, som elbilerne spreder sig og i højere grad bliver normen i fremtidens bilpark, skal danskernes lyst til klimavenlige fødevarer igennem en proces, hvor det bliver normalen at spise mere grønt, mener professor Katherine Richardson, der er medlem af Klimarådet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier