Analytiker: Fornuftig pris for farvedivision

Både prisen og frasalget af Chr. Hansens farvedivision har været fornuftlig. "Det betyder, at Chr. Hansen kan fokusere på de seneste opkøb inden for Human Health," siger analytiker.
Foto: PR/Chr. Hansen
Foto: PR/Chr. Hansen
AF RITZAU FINANS

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansens salg af sin farvedivision division for 800 mio. euro, svarende til omkring 6 mia. kr., er sket til en fornuftig pris.

Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh over for Ritzau Finans.

Ingredienskoncernen salg af Natural Colors-divisionen til den svenske kapitalfond EQT kommer ikke som nogen overraskelse for Sydbanks Chr. Hansen-analytiker efter meddelelsen om de strategiske overvejelser i forbindelse med den langsigtede strategi i sommer.

Natural Colors kører som egen virksomhed i Chr. Hansen, og derfor er den lettere at skille ud, vurderer Per Fogh.

"Det er et fornuftigt salg, og det betyder, at Chr. Hansen kan fokusere på de seneste opkøb inden for Human Health, hvor der ses større potentiale end i Natural Colors," vurderer Per Fogh.

Farvedivisionen har været et problembarn for Chr. Hansen, idet indtjeningsevnen har haltet langt bagefter resten af selskabet.

Prisen på 800 mio. euro ser med lidt hurtig høkerregning fornuftig ud, vurderer Per Fogh.

"Salget sker til cirka 23 gange EBITDA-indtjeningen for 2018/19, hvilket kun er lidt lavere end for hele Chr. Hansen, der handles til cirka 27 gange EBITDA-indtjeningen. Der er dog den ubekendte, at det er på gældsfri basis, og vi kender gælden i divisionen," siger Sydbanks analytiker.

Målt på salg er forskellen mere iøjnefaldende, idet Natural Colors ifølge analytikeren bliver solgt til cirka 3,5 gange salget sammenlignet med cirka 10 gange for hele Chr. Hansen.

Chr. Hansen hang lidt i bremsen efter sidste uges opkøb af det tyske biotekselskab Jennewein Biotechnologie, men Sydbanks aktieanalytiker venter, at markedet vil tage positivt imod salget.

"Jeg venter, at markedet vil tage positivt imod salgsmeldingen. I dagens aktiemarked venter jeg, at aktien vil performe bedre end det øvrige marked," siger Per Fogh.

Chr. Hansen sælger naturfarve-afdeling i milliardhandel 

EQT vil være med til at konsolidere industri efter opkøb af Chr. Hansen-division 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også