FødevareWatch

Ringsted-slagteri havde problemer med hygiejne under coronaudbrud

Mens Danish Crown kæmpede med coronaudbrud på slagteriet i Ringsted, fandt Statens Serums Institut også problemer med hygiejne.

Foto: Jens Dresling

I kampens hede for at komme udbrud af coronavirus på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, viste der sig også problemer med hygiejne på stedet.

Det skriver Tv2 Øst, der har fået aktindsigt i dokumenter fra Statens Serums Insitut.

Blandt andet blev der fundet blod- og vævsrester på hånddesinfektionsposer, ligesom der var problemer med adskillelse af arbejds- og privat tøj, samt uhygiejniske plastplader mellem arbejdsstationer.

"Da vi nogle dage inde i forløbet kunne se, at smitten ikke kun skete uden for arbejdspladsen, bad vi Statens Serum Instituts specialister i hygiejne komme og gennemgå sikkerheden på slagteriet. Vi har generelt et meget højt hygiejneniveau på grund af reglerne for fødevaresikkerhed. Men de ting, der blev fundet, var vigtige detaljer, der skal være på plads," fortæller pressechef Jens Hansen fra Danish Crown til Tv2 Øst.

Jens Hansen siger også, at Danish Crown tog anbefalingerne til sig, der også er indført på virksomhedens øvrige slagterier herhjemme.

Danish Crown har sendt 28 ansatte hjem fra to slagterier

Erhvervsorganisation vil have coronatest fra private aktører til fødevarevirksomheder 

To Danish Crown-ansatte er coronaramte i stor testrunde 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier