FødevareWatch

Horesta om nye restriktioner: Bunden er på vej ud af erhvervet

Det er urimeligt at indføre øgede restriktioner med så kort varsel, mener Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, efter regeringen har forlænget coronarestriktioner.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Behovet for kompensation er enormt, mener Horesta, efter de nationale coronarestriktioner fredag er blevet forlænget.

"Politikerne skal tilbage til forhandlingsbordet hurtigst muligt for at nå til enighed om en kompensationsordning, der matcher den forfærdelige situation, som hele hotel-, restaurant- og turismeerhvervet står i lige nu," udtaler Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

Restriktionerne gælder nu til og med 18. oktober og betyder blandt andet, at restauranter, barer og caféer skal lukke kl. 22 i hele landet. De skulle være udløbet 4. oktober, men bliver altså forlænget med to uger på grund af stigende smittetal i Danmark.

Samtidig omfatter forsamlingsforbuddet også private arrangementer som bryllupper og fødselsdage fra lørdag kl. 12.

På et pressemøde fredag eftermiddag lagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) op til at udvide hjælpepakkerne, så de også omfatter underleverandører som cateringfirmaer, restauranter og teltudlejere, som blandt andet kan få kompensation for faste omkostninger.

"Vi forstår godt, at I er ramt, og at det er svært lige nu. Og derfor vil jeg også allerede sige i dag, at vi lægger op til, at kompensationsordningerne udvides," sagde ministeren.

Horesta mener også, at det er urimeligt at stramme restriktionerne med så kort varsel, men politisk direktør Kirsten Munch hæfter sig ved løftet om kompensation.

"Virksomhederne skal både have dækket de faste omkostninger og de variable omkostninger, når de bliver ramt af så væsentlige restriktioner inden for mindre end 24 timer. De har indkøbt råvarer og indkaldt personale, som der ikke er penge til at betale," udtaler Kirsten Munch og fortsætter:

"De mange restriktioner gennem lang tid betyder, at virksomhedernes ordrebøger er tomme – og gæsterne bliver nærmest skræmt væk. Vi har nu haft et halvt års intensiv krise, og der må handles omgående for at sikre en helt rimelig kompensation til virksomhederne."

Underleverandører kan kompenseres for faste omkostninger

Horesta om ny aftale: Redder ikke de mange ansatte

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier