FødevareWatch

Chr Hansen køber fabrik i Kalundborg

Der er udsigt til omkring 100 nye arbejdsplader i Kalundborg, efter at Chr. Hansen har opkøbt en gammel fiskeoliefabrik i byen.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har købt en fabrik i Kalundborg, hvor der skal ansættes omkring 100 medarbejdere. | Foto: Marco Vasini/AP/Ritzau Scanpix

I skyggen af det tyske opkøb af biotek-virksomheden Jennewein overtog ingredienskoncernen Chr. Hansen tirsdag også en fabrik i Kalundborg.

Det skriver TV2 Øst.

Fabrikken, der hidtil har været ejet af den BASF-ejede virksomhed Pronova, husede frem til 2014 en fiskeolieproduktion. Hos Chr. Hansen er det planen, at fabrikken skal stå færdig i 2023, og herefter regner man med at skulle bruge omkring 100 nye medarbejdere.

"Kalundborg har en god infrastruktur med blandt andet en havn, og så har vi oplevet Kalundborg som en meget erhvervsvenlig kommune, så vi har følt os godt behandlet gennem hele processen. Samtidig er det en by med kompetencer, som vi skal bruge. Blandt andet procesoperatører og dygtige håndværkere og laboranter," siger Torsten Steenholt, vicedirektør i Chr. Hansen Holding.

Vil være markedsleder

Fabrikken skal spille sammen med det nye opkøb af Jennewein, der er specialist i produktion af såkaldte HMO’er (humane mælke-oligosaccarider), som er en vigtig bestanddel i human modermælk.

Ifølge Chr. Hansen-topchef Mauricio Graber er markedet for HMO'er aktuelt kun på 750 mio. kr., men det ventes at vokse til 3 mia. kr. i 2025 og på længere sigt til 7,5 mia. kr. Ingredienskoncernen vil med opkøbet af Jennewein sikre sig en førende position på det marked, hed det i en fondsbørsmeddelelse tirsdag.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier