FødevareWatch

Cheerios-ejer fortsat hjulpet af covid-19

Amerikanerne spiser i stor stil fortsat morgenmad derhjemme i stedet for at gøre det på farten, som de plejer. Det smitter af på regnskabstallene fra General Mills.

Foto: Lisa Baertlein/Reuters/Ritzau Scanpix

General Mills indikeres 3,7 pct. højere i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske fødevarekoncern har leveret et bedre end ventet regnskab for det forskudte første kvartal, idet morgenmadsproducenten blandt andet har været hjulpet af, at flere spiser hjemme under coronapandemien.

Det skriver Bloomberg News.

Salget er i første kvartal steget med 9 pct. til 4,36 mia. dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 4,21 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er steget til 1,00 dollar fra 0,79 dollar. Her ventede analytikerne 0,88 dollar.

Producenten af Cheerios og Cocoa Puffs øger sit kvartalsvise udbytte til 51 cent per aktie fra 49 cent per aktie, og selskabet meddeler, at det vil genoptage udbyttevæksten hurtigere end oprindeligt planlagt.

Selskabet venter, at den vigtigste faktor, der påvirker den finansielle udvikling i regnskabsåret 2020/21, vil blive den relative balance mellem forbrugernes fødevareefterspørgsel ude og hjemme, hvilket ventes at være drevet af covid-19-pandemien og den deraf følgende makroøkonomiske modvind.

I andet kvartal venter General Mills, at fødevareefterspørgslen i hjemmene vil forblive på et højere niveau sammenlignet med før pandemien. Selskabet venter en høj encifret vækst i salget i den nordamerikanske detailsektor sammenlignet med en vækst på 14 pct. i første kvartal.

General Mills løfter resultaterne men skuffer med driftsresultatet

Cheerios-producent opjusterer forventninger

Chr Hansen-optakt: "Skal vise relativ resistens"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier