FødevareWatch

Sydbank: Stort potentiale i Chr Hansen-opkøb

Opkøbet af tyske Jennewein rummer et stoert potentiale, siger Sydbank-analytiker.

Foto: Sydbank/PR

Chr. Hansens køb af tyske Jennewein kan være et af de bedre. For potentialet er der.

Det vurderer Per Fogh, analytiker i Sydbank.

"Jeg antager, at det tyske selskab allerede nu har en anselig markedsandel. Og får selskabet godkendelser fra Indien og Kina hjem, så er potentialet stort," siger han om købet.

Chr. Hansen oplyser, at der ventes en omsætning i Jennewein, der er førende inden for humane mælke-oligosaccharider (HMO'er), i omegnen af 50 mio. euro til næste år. Og værdien af markedet regnes med at være på 400 mio. euro i 2025 - og omkring 1 mia. euro på sigt.

Per Fogh påpeger, at opkøbet går meget godt i tråd med de seneste opkøb, som Chr. Hansen har lavet.

Tidligere i år har den danske koncern købt østrigske HSO Health Care, der er et B2B-selskab, som fokuserer på probiotika til kvinder, og det amerikanske selskab UAS Labs, der har specialiseret sig i probiotika - en samlebetegnelse for blandt andet mælkesyrebakterier, som tillægges sundhedsfremmende egenskaber.

"Nu køber Chr. Hansen igen op i "gode bakterier", hvor der ses et meget stort potentiale," siger analytikeren og fortsætter:

"Og man må gå ud fra, at der er en del synergier, der kan høstes på sigt, når det nye selskab bliver en del af Chr. Hansen."

Der er betalt 310 mio. euro svarende til 2,3 mia. kr. for tyske Jennewein. Og umiddelbart er det vanskeligt at vurdere, om prisen er fair, mener Per Fogh.

"Ser man på indtjeningsmultiplerne, så giver det ikke så meget mening her og nu, i og med at Jennewein ikke tjener penge endnu. Men Chr. Hansen vurderer, at potentialet er der. Og for at kunne sige noget sikkert om det, så skal man have flere oplysninger," siger Sydbanks analytiker.

Chr Hansen køber tysk biotekselskab

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier