FødevareWatch

Professor: Coronavirus i kyllinger kan være en bombe under industriel produktion

De danske fødevaremyndigheder skal straks teste danske kyllinger for coronavirus, mener professor fra Syddansk Universitet.

Foto: Mie Brinkmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, vil have danske myndigheder til at teste kyllinger for coronavirus.

Det siger han til Tv2 efter fund af coronavirus i kyllingekød i Kina. Kødet blev importeret fra Brasilien.

"Fundet rejser en lang række store og vigtige spørgsmål. Hvis der findes corona i levende kyllinger, kan de udgøre et hotspot for smitte, og det kan blive en bombe under den industrielle kyllingeproduktion," siger han til TV 2.

Det var en prøve fra frosne kyllingevinger, som blev testet positiv for coronavirus. Lokale kontrolmyndigheder har under en rutinemæssig stikprøve testet kødet positiv. Stikprøvekontrollen er blevet foretaget på importeret kød, fisk og skaldyr siden juni, hvor et nyt smitteudbrud blev sat i forbindelse med det store Xinfadi-fødevaremarked i Beijing.

Kyllingekød fra Brasilien testet coronapositiv i Kina

Fjerkræslagteri vil teste 450 ansatte: To ansatte har coronavirus

Trods coronakrisen bliver Himmerlandskød ved med at vokse

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier