FødevareWatch

Kellogg opjusterer og leverer bedre end ventet

Salget af morgenmadsprodukter og chips er braget afted under pandemien, og det flyder som ventet positivt udover tallene for årets andet kvartal.

Foto: Thomas Larsen/IND

Den amerikanske fødevareproducent Kellogg, som nok er mest kendt for sine morgenmadsprodukter som cornflakes, men som også producerer Pringles chips og Rice Krispies, leverede i andet kvartal bedre end ventet og pyntede regnskabet med en opjustering.

Koncernen fik en ordinær indtjening per aktie på 1,24 dollar i kvartalet mod ventet 94 cent. Estimaterne fra Bloomberg lå i intervallet fra 90 cent til 1 dollar.

Samtidig opjusterede fødevareproducenten forventningerne til væksten for hele året til 5 pct. fra tidligere 1-2 pct.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at salget i kvartalet er steget på hidtil uset maner, og at den organiske vækst i kvartalet har været på 9,2 pct. For de første seks måneder af 2020 var væksten på 8,6 pct.

Den rapporterede vækst var i kvartalet kun på 0,1 pct., men det skyldes i høj grad det faktum, at Kellogg sidste år i april frasolgte en stribe blandt andet kiks- og frugtsnacks-brands til italienske Ferrero.

Samlet indbragte det amerikanerne 8,7 mia. kr. at sælge den forretningsenhed, som årligt havde en omsætning på omkring 6 mia. kr. Det har på rapporteret niveau medført en samlet salgsnedgang på 3 pct. i årets første seks måneder.

Kellogg sælger en række brands for milliarder

Driftsindtjeningen voksede på rapporteret plan med 27,3 pct. til 506 mio. dollar, mens den justeret for valutapåvirkninger mv. voksede med 26,7 pct. til i alt 576 mio. dollar.

Aktien i Kellogg stiger i formarkedet torsdag 2,2 pct. til 72,50 dollar.

Del af store regnskabsdage

Kellogg er langt fra ene om at præsentere tal for årets andet kvartal i disse dage.

Tirsdag fremlagde Campari-koncernen og McDonalds sine tal, og onsdag var Starbucks klar med et regnskab, der med al tydelighed også viste, at corona-pandemien har ramt handlen med to go-kaffe hårdt.

Tilbagegangen var dog mindre end ventet, og som det har været tilfældet for modtagelsen af nogle af de øvrige regnskaber, så reageres der på børserne med kursstigninger til flere af selskaberne.

Torsdag har Nestlé, Danone, Ab Inbev og Kraft Heinz også fremlagt kvartalsregnskaber.

Ketchupkæmpe leverer bedre end analytikerne havde ventet

Nestlé-omsætningen er faldet 25 milliarder

Danones salg af vand led under coronanedlukninger

AB Inbev overrasker positivt på både omsætning og indtjening

Coronakrisen giver Starbucks stort kvartalsunderskud

Campari stiger efter bedre end ventet regnskab

Fransk detailkæmpe slog forventningerne til første halvår

Burgerkæde skuffer i andet kvartal

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier