FødevareWatch

Europæisk import af oksekød er faldet med 24 procent

Nedlukningen af Europa har bremset en stor del af transporten af oksekød og kreaturer fra bl.a. Sydamerika og Storbritannien

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix.

I perioden fra nytår til udgangen af maj er den fælleseuropæiske import af oksekødsprodukter og kreaturer faldet med hele 24 pct. i forhold til samme tidsrum sidste år.

Det skriver Landbrugsavisen med henvisning til en opgørelse fra Landbrug & Fødevarer.

I mængder er importen til lande i det europæiske fællesskab faldet fra 189.468 ton til 144.068 ton. Særligt er det importen fra Storbritannien, der er gået ned med 30 pct., som trækker ned, ligesom mængderne fra Brasilien og Argentina har været små under corona.

Ud af EU er eksporten i samme tidsrum registreret til at være tilbage med 9 pct. til 429.970 ton, skriver avisen.

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier