FødevareWatch

Chr Hansen vokser 7 procent og fastholder forventningerne for året

Ingredienskoncernen når analytikernes forventninger til tredje kvartal og holder fast i forventningerne til resten af 2019/20-regnskabet.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Ingredienskæmpen Chr. Hansen kommer som ventet fint igennem regnskabsårets tredje kvartal, og samlet leverer koncernen en organisk vækst på 7 pct. Det var bedre end analytikernes forventninger om ca. 6 pct. vækst. Driftsindtjeningen ramte stort set plet i forhold til analytikernes forventninger.

Omsætningen i kvartalet landede på 313,8 mio. euro, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 96,5 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Til sammenligning havde analytikerne set frem til en omsætning på 317,5 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 96,4 mio. euro, viser estimater indsamlet af selskabet selv.

I samme periode året før var omsætningen på 302 mio. euro, og der var et overskud på driften på 91,7 mio. euro.

Den organiske vækst var i kvartalet på 7 pct. mod konsensus om en organisk vækst på 5,9 pct. I tredje kvartal 2018/19 var den organiske vækst på 8 pct.

EBIT-marginen før særlige poster landede på 30,8 pct. mod konsensus om 30,4 pct., hvilket den også landede på for et år siden.

Overskuddet efter skat lød på 70 mio. euro mod 66,5 mio. euro i tredje kvartal 2018/19. Der var ventet 70,6 mio. euro.

Kulturdivision voksede med 8 pct.

Den største division, Food Cultures & Enzymes, opnåede i tredje kvartal af 2019/20 en omsætning på 181,2 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 62,3 mio. euro, fremgår det af regnskabet.

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed dårligere end ventet, da analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Chr. Hansen havde regnet med en omsætning på 186,4 mio. euro og et primært driftsresultat 65,6 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes voksede fra 176,7 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud lød på 62,1 mio. euro.

EBIT-marginen før særlige poster i kulturdivisionen endte i kvartalet på 34,4 pct. Der var ventet en overskudsgrad på 35,2 pct. blandt analytikerne. I samme periode for et år siden var overskudsgraden på 35,1 pct.

Organisk var divisionens vækst på 8 pct. i kvartalet mod forventningen om 6,6 pct. og en organisk vækst på 8 pct. i kvartalet 2018/19.

Farverne skuffer hele vejen rundt

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, klarede sig dårligere end ventet i regnskabsårets tredje kvartal.

Omsætningen skrumpede til 57,7 mio. euro, mens det primære driftsresultat (EBIT) faldt til 8,2 mio. euro i divisionen, der producerer naturlige farvestoffer til fødevareindustrien.

Til sammenligning var der ifølge et estimat indsamlet af Chr. Hansen selv ventet en omsætning på 59,6 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 8,9 mio. euro.

I samme periode for et år siden lød omsætningen på 58,8 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 9,1 mio. euro.

EBIT-marginen i Natural Colors var på 14,3 pct. Analytikerne havde set en overskudsgrad på 15 pct. I tredje kvartal for et år siden var EBIT-marginen 15,5 pct.

Den organiske vækst lå på 1 pct. i kvartalet. Her havde analytikerne ventet et en organisk vækst på 2,2 pct. mod en vækst på 3 pct. i samme kvartal året før.

Fastholder forventningerne

Chr. Hansen fastholder forventningerne til regnskabsåret 2019/2020.

Dermed regner selskabet stadig med en organisk salgsvækst på 4-6 pct. og en driftsmargin (EBIT) før særlige poster på 29,5 pct.

De frie pengestrømme ventes dog nu at lande omkring 200 mio. euro mod før 190 mio. euro.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier