FødevareWatch

Ny madpolitisk festival ser dagens lys

Med intention om at gentænke madsystemet afholdes en månedlang ny madfestival i sensommeren i København.

Stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng. | Foto: PR / Koalition Madland Liv Kastrup

Under navnet Madland 2020 afholdes en ny madpolitisk festival fra 26. august til 25. september i København og omegn.

Gennem madskoler, gårdbesøg, samtaler og madoplevelser er det arrangørnes tanke at "gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse", som det hedder i en pressemeddelelse.

"Vi ser mening i at bruge genstarten som anledning til at gentænke Danmark som madland. Madlands mål bliver at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem," siger stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng.

"Vi har talt med jordbrugere, producenter, spisesteder, købmænd og iværksættere, der alle er ivrige efter at skabe, sætte i værk og handle sig ud af krisen, og som er villige til at tilpasse sig Covid−19−situationens uvished. Med Madland giver vi dem mulighed for at tage del i en fælles madpolitisk dagsorden," tilføjer hun videre.

Indtil videre tæller listen over virksomheder og organisationer, der tager del i Madland, bl.a. Staldkøkkenet, Kitchen Collective, Havhøst, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Mejeriforeningens Ost & ko, Jalm&B, Irma, Foodshift 2030 og Godis Grønt, fremgår det.

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier