FødevareWatch

Ny madpolitisk festival ser dagens lys

Med intention om at gentænke madsystemet afholdes en månedlang ny madfestival i sensommeren i København.

Stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng. | Foto: PR / Koalition Madland Liv Kastrup

Under navnet Madland 2020 afholdes en ny madpolitisk festival fra 26. august til 25. september i København og omegn.

Gennem madskoler, gårdbesøg, samtaler og madoplevelser er det arrangørnes tanke at "gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse", som det hedder i en pressemeddelelse.

"Vi ser mening i at bruge genstarten som anledning til at gentænke Danmark som madland. Madlands mål bliver at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem," siger stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng.

"Vi har talt med jordbrugere, producenter, spisesteder, købmænd og iværksættere, der alle er ivrige efter at skabe, sætte i værk og handle sig ud af krisen, og som er villige til at tilpasse sig Covid−19−situationens uvished. Med Madland giver vi dem mulighed for at tage del i en fælles madpolitisk dagsorden," tilføjer hun videre.

Indtil videre tæller listen over virksomheder og organisationer, der tager del i Madland, bl.a. Staldkøkkenet, Kitchen Collective, Havhøst, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Mejeriforeningens Ost & ko, Jalm&B, Irma, Foodshift 2030 og Godis Grønt, fremgår det.

Mere fra FødevareWatch

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier