FødevareWatch

Ny madpolitisk festival ser dagens lys

Med intention om at gentænke madsystemet afholdes en månedlang ny madfestival i sensommeren i København.

Stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng. | Foto: PR / Koalition Madland Liv Kastrup

Under navnet Madland 2020 afholdes en ny madpolitisk festival fra 26. august til 25. september i København og omegn.

Gennem madskoler, gårdbesøg, samtaler og madoplevelser er det arrangørnes tanke at "gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse", som det hedder i en pressemeddelelse.

"Vi ser mening i at bruge genstarten som anledning til at gentænke Danmark som madland. Madlands mål bliver at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem," siger stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng.

"Vi har talt med jordbrugere, producenter, spisesteder, købmænd og iværksættere, der alle er ivrige efter at skabe, sætte i værk og handle sig ud af krisen, og som er villige til at tilpasse sig Covid−19−situationens uvished. Med Madland giver vi dem mulighed for at tage del i en fælles madpolitisk dagsorden," tilføjer hun videre.

Indtil videre tæller listen over virksomheder og organisationer, der tager del i Madland, bl.a. Staldkøkkenet, Kitchen Collective, Havhøst, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Mejeriforeningens Ost & ko, Jalm&B, Irma, Foodshift 2030 og Godis Grønt, fremgår det.

Mere fra FødevareWatch

Bureau forventer afkøling på containermarkedet i 2022

Udsigterne for container- og tørlastindustrien ser ud til at køle af efter et 2021, hvor vækstraterne har været rekordhøje. Men efterspørgslen er fortsat stærk, og derfor vil markedet fastholde stabilt niveau, vurderer Moodys i ny prognose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier