FødevareWatch

Fødevareminister forventer ambitiøs plan for sojaimport

Danmarks fødevareminister, Mogens Jensen, ønsker, at centrale fødevarevirksomheder fremlægger en handlingsplan for bæredygtig soja. Det sker forud for en national plan, der forventes at komme til efteråret.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix.

Hvis ikke aktører inden for foderstofbranchen, fjerkræsbranchen og svinebranchen fremlægger ambitiøse handlingsplaner for 100 pct. afskovningsfri og bæredygtig soja, vil fødevareminister Mogens Jensen "vende hver en sten" for at sikre en ændring.

Det skriver Altinget efter, at ministeren har mødtes med flere centrale aktører inden for import af soja.

"Nu vil jeg jo selv her til efteråret komme med en national handlingsplan for, hvad vi kan gøre for at sikre, at importen af soja er afskovningsfri og bæredygtig. Jeg vil selvfølgelig i den handlingsplan se på, om virksomhederne gør nok, og ellers vil jeg vende hver sten, jeg kan, for at skabe yderligere rammer for, at det kommer til at ske," siger Mogens Jensen.

Han vil dog endnu ikke afsløre, hvilke konkrete tiltag, der kunne komme i spil i den nationale handlingsplan, men fortæller til mediet, at det er "vigtigt at signalere til virksomhederne, at de selv håndtere problematikken, uden at vi behøver politisk at regulere området".

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier