FødevareWatch

Plantebranchen: Dansk landbrug og kostråd er vigtige for grøn omstilling

I brancheorganisationen Plantebranchen er man et stykke ad vejen enige i de anbefalinger, som Klimapartnerskabet for Landbrug og Fødevarer er kommet med. Landbruget skal fortsat være omdrejningspunkt, men det skal kødproduktionen ikke, lyder det.

Likemeat er en de danske producenter, der har slået sig på produktionen af plantebaserede alternativer til kød. | Foto: Likemeat Nordic PR

De 24 anbefalinger, som Klimapartnerskabet for Landbrug og Fødevarer afleverede til regeringen tilbage i marts, får en del anerkendende nik, når man spørger efter en reaktion hos brancheorganisationen Plantebranchen, der repræsenterer 27 medlemmer.

Partnerskabsformand Jais Valeur fortalte søndag, at de eksisterende kostråd udgør en del af årsagen til, at de plantebaserede fødevarer ikke har fået flere ord med på vejen i de anbefalinger, som samlet kan være med til at nedbringe sektorernes CO2-udledninger med 62 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier