FødevareWatch

Madvarer i kikkerten efter bornholmsk bakterieudbrud

Mindst 54 var torsdag bekræftet smittet med bakterien campylobacter på Bornholm. Op mod 100 mistænkes smittet.

Foto: Finn Frandsen

Der går endnu et stykke tid, før det kan fastslås, hvor et udbrud af bakterien campylobacter på Bornholm kommer fra.

Der er dog flere madvarer i kikkerten. Det fortæller Steen Ethelberg, der er seniorforsker ved Statens Serum Institut.

"Vi har et par idéer, som vi nu er ved at undersøge nærmere, men det kan jeg ikke uddybe lige nu," siger han.

Han fortæller, at det letter arbejdet, at 54 er bekræftet smittet med bakterien.

"Der er mange syge, og fordi vi får så mange informationer, så vi har meget materiale at arbejde med. Så vi håber snart at kunne sige noget mere konkret," siger seniorforskeren, der håber, at smittekilden snart er fundet:

"Jeg vil ndigt love, hvornår det er - for det kan jeg ikke - men undersøgelserne går rigtig godt," siger Steen Ethelberg.

Mindst 54 var torsdag bekræftet smittet med bakterien, der kan give mavesmerter, feber og generel utilpashed. Op mod 100 mistænkes smittet.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier