FødevareWatch

Nu skal det være sundt og sikkert og dansk: Coronakrisen kan ændre forbruget af fødevarer

Coronakrisen får tilsyneladende forbrugerne til at rykke sammen om de lokale virksomheder og produkter. Herhjemme melder detailkæderne om stigende interesse for danske varer.

Coops koncerndirektør Jens Visholm vurderer, at forbrugernes stigende interesse for at købe danske varer er en tendens som vil række langt ind i fremtiden. | Foto: BUNDGAARD CARSTEN/ERH

Landbrug & Fødevarer, L&F, har i april fået gennemført en spørgeundersøgelse hos 1.000 forbrugere, hvoraf 42 pct. oplyser, at de efter krisen vil købe flere danske produkter. Coop Danmark har gennemført en tilsvarende undersøgelse blandt 1.800 forbrugere, hvoraf 41 pct. oplyser, at de vil handle mere lokalt, mens 66 pct. vil støtte danske virksomheder mere.

Vurderingen hos både Coop og L&F lyder, at der er tale om en solid tendens, som vil fortsætte - også når den aktuelle coronakrise er drevet over.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier