FødevareWatch

Pulje til eksportfremstød bliver fordoblet

Som del af en ny eksport- og investeringspakke bliver timeprisen for eksportrådgivning sat kraftigt ned, og puljen til eksportfremstød bliver løftet med 35 mio. kr.

Foto: Aleksander Klug

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har fremlagt en del af indholdet i den planlagte eksport- og investeringspakke, som skal yde danske eksportvirksomheder hjælp og vejledning i forsøget på at komme fri af coronakrisen, skriver Berlingske.

Som del af pakken bliver puljen til eksportfremstød fordoblet til 69,4 mio. kr., og timeprisen for almindelig eksportrådgivning bliver reduceret kraftigt. Derudover bliver indsatsen i forhold til små- og mellemstore virksomheder styrket, ligesom EU-indsatsen og den opsøgende indsats vedrørende udenlandske investeringer også bliver løftet i 2021. Der er afsat 100 mio. kr. i år og 125 mio. kr. næste år til eksport- og investeringspakken.

"Det handler om eksport og de over 800.000 arbejdspladser, som er afhængige af vores eksport. Men også om de omkring 300.000 arbejdspladser i Danmark, som er afhængige af, at store udenlandske virksomheder investerer og har forretning i Danmark. Det er begge dele, vi sætter ind for at støtte," siger Jeppe Kofod til avisen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier