FødevareWatch

Produktionen af skrabeæg fortsætter med at stige

Der blev i årets første tre måneder produceret 8,3 millioner kilo skrabeæg i Danmark, hvilket er ny rekord. Samtidig faldt produktionen af æg fra fritgående høns en smule.

Foto: Thomas Borberg

Der bliver produceret flere og flere skrabeæg i Danmark.

Det skriver Danmarks Statistik, der er dykket ned i den animalske produktion i årets første kvartal.

"Den totale produktion af æg i Danmark er steget det seneste år, hvilket primært skyldtes større produktion af skrabeæg, mens produktionen af buræg falder, og produktionen af økologiske æg stagnerer. Skrabeæg udgør 45 pct. af ægproduktionen, mens 30 pct. er økologiske æg, 17 pct. buræg og blot 8 pct. er fra fritgående høns," skriver Danmarks Statistik.

Af opgørelsen fremgår det, at der blev produceret 8,3 millioner kilo skrabeæg i årets første tre måneder mod 8,1 millioner kilo i første kvartal 2019. Omvendt faldt antallet af æg fra fritgående høns fra 1,6 millioner kilo i første kvartal 2019 til 1,5 millioner kilo i første kvartal 2020.

Samtidig viser opgørelsen, at det samlede mængdeindeks for den animalske produktion faldt 0,3 pct. i første kvartal 2020 i forhold til samme kvartal i 2019. Det skyldes, at der blev slagtet 5,6 pct. færre kreaturer i Danmark.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.).

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier