FødevareWatch

Sydbank: Ny ISS-direktør er et fint match

Ifølge Sydbank-analyitiker har der været nogle forlydender om, at en udskiftning af Jeff Gravenhorst som ISS-topchef var undervejs, og at han havde fået sine chancer for at levere på strategierne.

Jacob Aarup-Andersen (tv.) skal i fremtiden stå i spidsen for ISS. Foto: Lars Krabbe/Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Jacob Aarup-Andersen bliver ny mand i spidsen for servicekoncernen ISS, hvor han tager over for Jeff Gravenhorst, der efter ti år i stillingen som adm. direktør går på pension.

For Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh, der følger selskabet tæt, kommer den udskiftning ikke som den store overraskelse.

"Jeg tænker egentlig, at det er et fint match. Der har været nogle forlydender om, at en udskiftning var undervejs, og at Jeff havde fået de chancer, han skulle have i forhold til at levere på strategierne," siger Per Fogh.

"Det er ikke helt gået, som det skulle, og nu får man en mand ind, som har haft styr på finanserne i en bank, og som er vant til at lede på den post, og det er positivt, at ISS får sådan en mand ind," siger Per Fogh.

I hans vurdering har selskabet valgt den rette strategi, men han fremhæver, at vigtige skridt har slået fejl.

"Der har været nogle helt essentielle ting i virksomheden, som er gået galt. For eksempel den danske tabsgivende kontrakt med Forsvaret, og at man ikke har fået styr på det franske marked. Det kan være nogle af de ting, der har været inden over og gjort, at man træffer den her beslutning, vurderer Per Fogh, som også fremhæver investorernes tillid til topchefen som afgørende."

"En leder bliver altid vurderet på, hvordan han leverer, og ISS' aktiekurs ligger markant under, hvad noteringskursen var. Så det her kan blandt andet også skyldes, at investorernes tillid til Jeff Gravenhorst simpelthen er forsvundet, og at det ville tage lang tid at genskabe den tillid med Jeff ved roret, så man skifter ud og starter på en frisk," forklarer Per Fogh.

Fredag eftermiddag kostede en aktie i ISS 95,56 kr. Noteringskursen i marts 2014 var 160 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier