FødevareWatch

Amager-folk vil sælge 80.000 æg via crowdfunding

Det økologiske Amager-gartneri Seerupgaard vil sælge 80.000 æg på forhånd – som ægaktier. Salget skal hjælpe virksomheden, der blev hårdt ramt, i gang, fordi et planlagt stort salg til københavnske restauranter endnu ikke er blevet til noget.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Køb en ægaktie og få 10 friske græsæg i 75 uger.

Sådan vil det økologiske gartneri på Amager, Seerupgaard, igen få gang i opstarten af salg af økologiske æg.

Oprindeligt var det planen, at en stor del af æggene skulle sælges på faste afsætningsaftaler, og 150.000 æg var allerede afsat til københavnske restaurater, men så kom coronaen.

Uden håb om at kunne gøre brug af de planlagte afsætningsaftaler besluttede parret bag Seerupgaard sig for at lave deres egen crowdfunding, hvor de sælger ægaktier. De vil sælge 80.000 æg i løbet af denne uge gennem salg af ægaktier, hvor folk kan hente deres æg på gården på Amager.

Ægaktien løber i op til to år, hvor udbyttet bliver udbetalt i æg, fremgår det af en meddelelse.

"Hvis vi kommer over 80.000 solgte æg, tør vi helt sikkert sætte i gang, for så har vi vished for, at en pæn del af de æg, der vil blive lagt i rederne i det mobile hønsehus over de næste par år, allerede har destination på et spisebord og ikke i en skraldespand," udtaler Marc Seerup Hansen, der driver stedet sammen med Neel Seerup Hansen.

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier