FødevareWatch

De ville lave mad på Mars – nu går iværksættere efter spirende marked for etage-landbrug

Højteknologisk landbrug i mange etager rykker nu, med løfter om høj forsyningssikkerhed. Start-up’en Seasony satser på at blive leverandør til den nye industri.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Grøntsager kommer normalt fra en mark fyldt med jord, som solen har skinnet på og regnen har vandet.

Men et højteknologisk alternativ til landmandens mark er ved at rykke på sig – kendt under det engelske navn vertical farming. Her flytter man planterne indenfor, styrer lys, temperatur og fugt helt præcist og planter i mange etager.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier