FødevareWatch

Aktiepost i Mengniu er guld værd for Arla

Arlas aktiepost i det kinesiske mejeriselskab Mengniu er steget betragteligt i værdi det seneste år.

Foto: Ritzau Scanpix

Arla har siden 2012 ejet en lille del, omkring 6 pct., af kinesiske Mengniu, og det har umiddelbart vist sig som en god investering at få sig en strategisk partner på den anden side kloden.

Ifølge Børsen havde Arlas aktiepost i selskabet ved overgangen mellem 2019 og 2020 en værdi på 5 mia. kr., hvilket er dobbelt så meget som den indre værdi af selskabet og omkring 1 mia. kr. mere end året før.

Arla kommenterer ikke selv på investeringen, men ifølge seniorrådgiver Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet giver det mening på flere fronter, at Arla har en strategisk partner i Østen.

"Samarbejde med en lokal partner, der kender markedet, har kontakter osv. er en god model. Det giver også goodwill hos myndighederne og gør mange ting meget lettere på et marked, som også er meget usikkert. Det viser f.eks. de store tab, som konkurrenten Fonterra har fået i Kina. Det var meget fremsynet af Arla i 2012 for 1,7 mia. kr. at få en ejerandel i Mengniu," siger han til Børsen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier