FødevareWatch

Grossister åbner for salg privatkunder

I et forsøg på at indhente lidt af det tabte åbner europæiske grossister for mere salg til private. Herhjemme har både Dagrofa Foodservice og Dansk Cater åbnet sine cash & carry-butikker

Herhjemme har Dansk Cater sine tre Inco-butikker åbnet for private i resten af marts. Foto: Jan Grarup

Overalt på Europa-kortet er foodservicesektoren kommet i problemer som følge af covid-19, og det vækker opfindsomheden, når det kommer til at afdække nogle af tabene, der er fulgt i halen på nedlukningen af hele den private horesta-sektor.

I Storbritannien, hvor forsamlingsforbuddet mandag blev i indført på radikal vis, og det nu ikke er lovligt at være mere end to personer sammen, har landets fødevaresektor netop overstået en meget stor hamstringsbølge.

Ifølge Financial Times har nedlukningen betydet meget tomme hylder i flere dage, og at detailkunder i meget stor stil er rykket mod specialhandlen og de mindre købmænd for at finde varer til privaten.

Videre har det manglende salg i foodservice-sektoren betydet, at nogle af landets store grossister nu går efter salg til private. Det gælder blandt andet for catering-leverandøren Bidfood, der er i fuld gang med at omlægge sin forretning, efter at man har åbnet en webshop til private.

Britiske cafeer og restauranter blev lukket ned fredag med samme mulighed for takeaway, som vi har set herhjemme, men flere store kæder som Pret A Manger, Costa Coffee og McDonalds har valgt at lukke helt ned i en periode.

I drikkevaresektoren har LWC, der ifølge Financial Times er den største distributør i Storbritannien, valgt at droppe en ellers planlagt satsning på en click'n'collect-løsning på 14 depoter. I stedet går selskabet nu efter at blive meget stærkere på leverancerne til private.

Under hjemlige himmelstrøg har Dagrofa Foodservice lanceret tiltaget Støtlokalt, der skal bakke salget op hos koncernens restaurationskunder, og derudover har man senest åbnet sine 30 Dagrofa Engros-butikker for private frem til og med 13. april. Det samme er tilfældet hos Dansk Cater, hvor man i resten af marts kan købe ind som privatperson i de tre Inco-butikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier