FødevareWatch

Danske hoteller og restauranter mister millioner

Overalt i landet står restaurations- og hotelejere til at miste en meget stor del af eksistensgrundlaget i de kommende uger. Afbestillingerne og aflysningerne kommer i bundter.

Det kan være mere end svært at overskue de samlede økonomiske konsekvenser af den nedlukning, som i disse ruller gennem det corona-ramte Danmark.

I hotel- og restaurationsbranchen tager man nogle af de første store hug, når kunder fra ind- og udland i hobetal aflyser planlagte ophold, events og aftensmad.

I Nordjylland har ejerne af de fem Aalborg-restauranter Applaus, Dejavu, Nam, Smaek og Menendéz, Kim Jeppesen og Mads Hyllested overfor avisen Nordjyske torsdag gjort antallet af afbestilte borde op til 1500.

"Vi holder fortsat åbent i vores tre restauranter, men vi følger selvfølgelig regeringens anbefalinger med at holde et begrænset antal gæster. Vi sørger for afstand mellem bordene og tager meget strenge forholdsregler på hygiejnen. Lige nu prøver vi bare at lave en løsning, så vi kan overleve og vil også hjemsende personale ud fra den aftale, der er lavet mellem Horesta og 3F," siger Kim Jeppesen med henvisning til den aftale, som betyder, at ansatte på hoteller og restauranter må tvinges hjem på ferie.

På Hotel Koldingfjord ved Kolding regner direktør Peder J. Madsen med, at de mange aflysninger af ophold og events indtil videre kommer til at koste 3,5 mio. kr. i marts, april og maj, men det tal vil vokse yderligere.

"Der er blevet afbestilt i bundter, og det vil vi også opleve i dag," siger Peder J. Madsen til Jydskevestkysten.

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier