Dansk-svensk madoliekoncern køber russisk margarineselskab

Med købet får AAK adgang til en befolkning på mere end 200 millioner mennesker. Handlen forventes afsluttet i løbet af andet kvartal i år.
Foto: Rune Pedersen / Ritzau Scanpix.
Foto: Rune Pedersen / Ritzau Scanpix.

Madoliegiganten AAK har lavet endnu et opkøb, og denne gang er valget faldet på det russiske selskab Margaron, hvor AAK har købt 75 pct. af virksomheden. 

Det skriver AAK i en pressemeddelelse.

Margaron, der producerer margarine og andet fedt til bagværk, har haft partnerskab med AAK i mere end et årti og havde sidste år en omsætning på 280 mio. svenske kr., hvilket svarer til mere end 195 mio. danske kr. Salget forventes afsluttet i andet kvartal.

"Rusland og SNG-landene har en befolkning på mere end 200 mio. mennesker og er et meget attraktivt marked for AAK," fortæller Johan Westman, der er adm. direktør i AAK, i pressemeddelelsen.

SNG-landene tæller Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Rusland, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Margaron har base i Skt. Petersborg i Rusland.

Med forbehold for at visse langsigtede mål opfyldes, er der en mulighed for, at AAK også kan købe de resterende 25 pct. af Margaron.

AAK, der har hjemme i Malmø, har i de seneste år oplevet markant vækst, men i det seneste kvartal aftog fremgangen, og væksten var kun på 1 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også