FødevareWatch

Arla lukker tysk mejeri – 21 mister jobbet

Arla trækker stikket på et gammelt mejeri i tyske Karstädt og rykker produktionen til byen Upahl, hvor mejerikoncernen investerer stort. Lukningen rammer 21 medarbejdere.

Foto: Andrew Kelly/REUTERS / Ritzau Scanpix

Arla konsoliderer mejeridriften i Tyskland, og koncernen lukker en mælkepulverproduktion i Karstädt, øst for Hamborg. 21 medarbejdere står til at miste arbejdet.

I fremtiden skal mejeriets produktion finde sted i Upahl, hvor Arla af flere omgange har investeret store beløb i udvidelser af skyr- og mælkepulverproduktionen. I efteråret oplyste Arla, at koncernen i de seneste tre år havde investeret omkring 400 mio. kr. i mejeriet. Udover skyr og mælkepulver bliver der også fremstillet produkter til Arla Bio og Hansano, der begge sælges i det tyske marked.

Ifølge Landbrugsavisen har Arla ejet Karstädt-mejeriet siden 2011, hvor det blev del af mejerikoncernen i forbindelse med en fusion med Hansa Milch.

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier