FødevareWatch

ISS optakt til fjerde kvartal: Fokus på margin efter nedjustering ved Q3

Sydbank-analytikere forventer ikke at nyligt cyberangreb vil have store konsekvenser for væksten eller omsætningen.

Foto: Miriam Dalsgaard / Ritzau Scanpix

Der vil særligt være fokus på ISS' driftsmargin, når servicegiganten onsdag kommer med regnskab for 2019. Det vurderer Per Fogh, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

"Det er interessant at se, hvor den lander henne, efter den uanmeldte nedjustering i tredje kvartal hvor der blev fortalt om tabsgivende kontrakter," lyder det fra Per Fogh.

ISS nedjusterede i november forventningerne til 2019 på grund af en forsinkelse af ventede driftsforbedringer i Frankrig og tabsgivende kontrakter i Danmark og Hongkong.

Det betød, at forventningen til driftsmarginen blev sænket til over 4,2 pct. fra før 5,0-5,1 pct. Estimater indsamlet af selskabet selv viser, at analytikerne venter netop 4,2 pct.

"Det er driftsmarginen, der bliver triggeren i det her. Ender den på 4,7 eller 4,8 pct., kan det afføde noget positivt, for markedet har taget 4,2 pct. til sig - og det har jeg også selv," siger aktieanalytikeren.

ISS pillede i november ikke ved sin forventning til årets organisk vækst, der altså fortsat ventes at lande mellem 6,5 og 7,5 pct. i 2019. Analytikerne venter 7,0 pct. ifølge selskabets egne estimater.

Markedet venter margin i '20 på 4,9 pct

I fokus vil også være ISS' forventningerne til 2020. Her venter Per Fogh, at servicegiganten vil nå en driftsmargin på 4,9 pct.

"En prognose for 2020 på omkring 5 pct. vil blive modtaget positivt. Jeg forventer 4,9 pct., og det gør markedet også, så hvis det er lavere, vil det blive modtaget negativt. På langt sigt forventer ISS mellem 5,5 og 6,5 pct., og det skal vi have et bevis for, at de kan komme tilbage til - for den tillid er blevet sat lidt på prøve," vurderer aktieanalytikeren.

ISS udskød i november realiseringen af sine mellemlange forventninger om en organisk vækst på 4-6 pct. og en driftsmargin på 5,5 pct. med 12 måneder til 2022.

Derudover vil der i regnskabet blive spejdet efter, om det kinesiske udbrud af coronavirus har - og kan få - af betydning. ISS er nemlig til stede i især Italien, hvor flere byer er sat i karantæne.

"ISS er drevet af indtjeningen, fordi man regner med, det er så stabil en forretning. Hvis de kommer med en positiv eller negativ nyheder om indtjeningen, vil det helt sikkert påvirke aktien," vurderer Per Fogh.

Sydbank: Venter ikke stor effekt af cyperangreb

ISS kunne sidste uge fortælle, at selskabet var blevet ramt af et malware-angreb, hvorfor flere it-services på tværs af kontorer og lande blev lukket ned.

ISS ramt af cyberangreb: Arbejder på at genoprette systemer

Tidligere har store selskaber som A.P. Møller-Mærsk og Demant kunnet fortælle om store omkostninger ved cyberangreb, men Per Fogh forventer ikke på samme måde en stor effekt hos ISS:

"Hvor Demant og Mærsk er mere afhængige af it-systemerne, er ISS rengøring. Kunderne får - som jeg forstår det - stadig deres behov dækket," siger han.

"De har ikke meldt ud, at det har ramt kunder, så jeg forventer ikke det får konsekvenser for væksten eller omsætningen. Der kan selvfølgelig være omkostninger, hvis der skal hyres specialister ind, men jeg forventer ikke en stor effekt. Så ville jeg have forventet, de ville have meldt mere ud," lyder det fra aktieanalytikeren.

Analytiker efter ISS-angreb: Har tidligere set høje omkostninger efter cyberangreb

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier