FødevareWatch

Kundekrav får Arla til helt at droppe GMO

Nye kundekrav og nemmere logistik får Arla til at droppe brugen af mælk fra køer, der har fået genmodificeret foder. De nye krav til producenterne træder i kraft næste forår.

Foto: Carsten Andreasen/ERH

Fra 1. april næste år vil andelshavere, der fodrer malkekøer med genmodificeret foder, ikke længere kunne levere mælk til Arla.

Ifølge en pressemeddelelse dropper Arla helt mælk fra køer, der fået genmodificeret foder, fordi efterspørgslen efter GMO-fri mælk er stigende i Europa, og fordi det logistisk kan gøre det til en lettere affære kun at håndtere én type konventionel mælk.

"Når al mælken i Danmark i 2021 bliver baseret på ikke-genmodificeret foder kan vi i højere grad efterkomme ønsker fra bl.a. tyske kunder og forbrugere, og dermed fremtidssikrer vi den danske mælkeproduktion. Det letter desuden på kompleksiteten i produktionen og logistikken i Danmark, og det sparer vi omkostninger på," udtaler Peter Giørtz-Carlsen, direktør for Arlas europæiske forretning.

De tyske og svenske andelshavere i Arla leverer allerede i dag kun GMO-fri mælk, men omlægningen for de resterende leverandører i bl.a. Danmark, Holland og Storbritannien begynder d. 1. januar 2021. Fra 1. april 2021 skal GMO-foderet være udfaset helt.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier