FødevareWatch

Lars Seiers eksperimenterende restaurant lander to Michelin-stjerner

Den københavnske restaurant Alchemist, som Saxo-milliardær Lars Seier har investeret 65 mio. kr. i, hentede mandag hele to stjerner ved årets Michelin-uddeling. En anden dansk restaurant får fik første gang også to stjerner, og så blev det igen til tre stjerner til Geranium.

Rasmus Munk (billedet) står i spidsen for Alchemist på Refshaleøen, som er en af de mest hypede nye restauranter i verden lige nu. Alchemist serverer hele 50 retter i flere forskellige rum. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Lidt som ventet løb den københavnske restaurant Alchemist med en stor del af opmærksomheden ved årets Michelin-uddeling i Trondheim.

Efter kun syv måneder i luften modtog kokken Rasmus Munk to stjerner for de op til 50 ofte meget eksperimenterende retter, som serveres på Refshaleøen.

Det hører til sjældenhederne, at der uddeles to stjerner til en restaurant, som ikke tidligere har haft nogen stjerne, men det var i madanmelderkorpset forventet, at der ville falde noget af i forbindelse med uddelingen.

Alchemist har Saxo-milliardær Lars Seier i ejerkredsen, og han har, siden den oprindelige restaurant i 2017 blev lukket ned, investeret omkring 65 mio. kr. i blandt andet at få de mange rum på restauranten etableret.

De 50 retter i restaurantens menu er i inspireret af det periodiske system, og kokkene på stedet har det som målsætning, at det skal være som at komme ind i et andet univers, når gæsterne træder ind gennem den store bronzedør, der kendetegner stedet.

Som det i visse kredse nok var en forventning, at Alchemist ville få en eller to stjerner, blev der også leveret to stjerner til restaurant Jordnær fra Gentofte. Her blev medejer Tina Kragh Vilgaard også præmieret med en særpris for årets service.

Øverst på listen over stjernerestauranter blev Geranium igen præmieret med hele tre Michelin-stjerner. Chefkok Rasmus Kofoed var på scenen for at modtage prisen, ligesom han tidligere i arrangementet blev tildelt prisen "Chef Mentor Award."

På listen over restauranter med én stjerne var der ingen nye danske navne i blandt.

Her gjorde nordmændene anderledes rent bord, og blandt andet blev den spektakulære restaurant Under, der ligger under havets overflade, tildelt sin første stjerne.

Sidste år fik 22 danske restauranter én Michelin-stjerne, men den samlede liste over restauranter med én stjerne er endnu ikke blevet offentligggjort.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier