FødevareWatch

Dansk Michelin-restaurant bruger IT til at skabe profit

Tidligere har de danske toprestauranter haft svært ved at tjene penge på sin gourmetmad, men nu er en kerne af danske restauratører begyndt at tjene millioner. IT-løsninger har bl.a. været nøglen for bornholmske Kadeau.

Foto: Anita Graversen / Ritzau Scanpix

En kerne af danske Michelin-restauranter er begyndt at tjene millioner, skriver Børsen, der har gennemgået regnskaber for 19 danske toprestauranter. I perioden 2017 til 2018 er bundlinjerne i gennemsnit steget 75 pct.

Michelin-restauranter tjener flere penge

Bornholmske Kadeau er en del af statistikken med et 2017-underskud for sine to Michelin-belønnede restauranter på minus 5,6 mio. kr., som i 2018 blev hævet til minus 342.000. 2019 vil vise et overskud i millionstørrelsen på Kadeaus bundlinje, ifølge medejer og direktør Magnus Klein Kofoed.

Han fortæller Børsen, at løsningen for ham ligger i, at Kadeau er blevet bedre til at bruge at bruge it-løsninger til at måle på forretningen og holder på den måde konstant øje med dækningsgrad, lønprocent, omsætning og snitsalg per gæst.

"Hvis vi oplever, at snitsalget pludselig falder med 50-100 kr., kan vi reagere hurtigt. Det er vejen frem i stedet for at slikke på en finger, stikke den op i vejret og tro på en mavefornemmelse," siger Magnus Klein Kofoed til avisen.

Leverandører: Det er jo ingen hemmelighed, at vi ikke tjener store penge hos topkokkene

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier