FødevareWatch

Bestseller-rigmand lukker isforretning efter tocifret milliontab

Winterspring, der sælger eksklusiv is og driver dessertbar og tesalon i København, har haft underskud siden start. Nu lukker virksomheden ned.

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen investerede i Winterspring i starten af 2016, men nu lukker selskabet ned. | Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

Dessertvirksomheden Winterspring satsede på luksuriøs is med nordiske ingredienser, men efter en årrække med millionunderskud er iseventyret nu et overstået kapitel.

Winterspring, der er ejet af Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, slukker og lukker, bekræfter selskabet overfor FødevareWatch.

"Vi er kede af at meddele, at Wintersprings enestående rejse desværre slutter 31. januar 2020," skriver virksomheden desuden i et opslag på Instagram.

Virksomheden WS Group, der står bag dessertforetagendet, har siden starten i 2014 lavet underskud hvert år for samlet 16 mio. kr., senest med et tab på 5,3 mio. kr. i 2018/19.

"Winterspring startede med visionen om at udvikle exceptionelle iscremer og sorbet og skabe et univers til at lancere en international anmelderrost dessertbar og introducere verden for vores prisvindende iskollektion," fortsætter selskabet i opslaget.

Selskabet driver to forretninger i København, en dessertbar i Store Strandstræde samt en tesalon i Magasin, der begge åbnede i 2018. Dessertbarens menukort består bl.a. af eksklusive isdesserter fra 135 kr.

Isprodukterne er desuden blevet solgt gennem Nemlig.com, hvor Anders Holch Povlsen også er hovedaktionær.

I det seneste regnskab beskæftigede selskabet 12 ansatte, som ifølge opslaget er blevet opsagt med lang varsel.

"Flere er kommet videre på nye rejser," skriver selskabet på Instagram.

Anders Holch Povlsen købte sig ind i virksomheden i starten af 2016 og ejer i dag 62 pct., mens grundlægger og direktør Karina Schmitt Lund ejer 35 pct.

Karina Schmitt Lund har en fortid i den finansielle verden, hvor hun har siddet i direktørstillinger i Bank of America Merrill Lynch og Morgan Stanley, ifølge hendes Linkedin-profil.

Butikkerne holder sidste åbningsdag i morgen, torsdag.

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier