FødevareWatch

Ukorrekt fejlkontrol koster andeproducent: Overvejer at søge erstatning

Ifølge adm. direktør Hardy Eskildsen stoppede al salg af Dan Ducks økologiske juleænder, efter Fødevarestyrelsen fejlbehæftede rapport blev udsendt kort før jul.

Det har kostet Dan Duck dyrt, at Fødevarestyrelsen udsendte en fejlbehæftet kontrolrapport før jul, ifølge direktør Hardy Eskildsen. | Foto: Joachim Adrian

Dan Duck fik før jul en reprimande af Fødevarestyrelsen, fordi kontrollanten mente, at der var problemer med håndhygiejnen. Rapporten medførte herefter flere mediehistorier med dårlig omtale af slagteriet i Struer. Siden er det kommet frem, at kontrolrapporten ikke var korrekt.

Ifølge Fagmediet Økologisk overvejer adm. direktør Hardy Eskildsen nu at søge erstatning, fordi den fejlbehæftede rapport stoppede alt salg af selskabets økologiske juleænder ifølge direktøren:

"Salget gik totalt i stå 19. december, lige midt i vores vigtigste højsæson, og siden har vi ikke solgt så meget som ét andelår eller -bryst til dagligvarekæderne. Det har kostet os rigtig mange penge," siger Hardy Eskildsen til mediet.

Rapporten blev først trukket tilbage 10. januar, hvor Rikke Aagaard, Fødevarestyrelsens kødkontrolchef, bekræftede, at der var begået en fejl:

"På en af vores kontroller på Dan Duck studser vi over, at omkring halvdelen af personalet ikke vasker hænder, inden de går ind på slagtegangen. Her overser vi, at de kan have vasket hænder ved håndvasken på etagen oven over, og indskærper, at virksomheden skal sørge for, at deres ansatte vasker hænder. Indskærpelsen for dårlige håndhygiejne var en fejl. Den har vi trukket tilbage og beklaget over for Dan Duck," lød det Rikke Aagaard ifølge Fagmediet Økologisk.

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier